José Luis García s’enfrontarà als millors Side-by-Side de Yamaha en la Baja Portalegre

La prova lusitana acollirà la SuperFinal Europea de la YXZ1000R Cup, on el barceloní opta a la victòria en la categoria OPEN.

Aquesta serà la seva tercera participació consecutiva en terres portugueses.

“Encara que sabem que hi haurà molt nivell, confiem a tancar la temporada amb un bon resultat”.
     

 

José Luis García afrontarà a partir d’aquest divendres la seva tercera participació en la Baja Portalegre 500. El pilot barceloní acudeix en aquesta ocasió, convidat per Yamaha amb motiu de la SuperFinal Europea de la YXZ1000R Cup, que s’inscriu també dins de la prova lusitana i en la qual participen els millors Side-by-Side de la marca japonesa de tot el continent.

El pilot de l’equip PCR Sport assistirà en qualitat de guanyador de la categoria OPEN de la competició nacional de la copa monomarca. En aquesta divisió figuren els Side-by-Side de Yamaha modificats, a diferència dels ESTOC, que són YXZ1000R de sèrie o pràcticament de sèrie. García es mesurarà als vencedors de Portugal, Alemanya, Itàlia i Gran Bretanya.

“La SuperFinal Europea de Yamaha és una gran iniciativa i un al·licient per a tots els pilots. Ens agradaria fer un gran resultat per a recompensar la gran feina realitzada durant l’any per Yamaha España”, afirma el pilot català, agraït per l’oportunitat de tornar a competir a Portugal.

José Luis García, al costat del seu copilot Xevi Moreno, afronta aquest nou desafiament amb la màxima il·lusió després d’haver finalitzat primers de la seva categoria en tres de les cinc carreres disputades en el CERTT: “Arribem a la Baja Portalegre amb moltes ganes. Sabem que hi haurà molt nivell, però confiem a tancar la temporada amb un bon resultat. Aquest any hem demostrat que tenim un bon ritme. El nostre buggy és competitiu i equilibrat i estic segur que podrem lluitar per les primeres posicions de la copa”, conclou.

Més complicada es presenta la pugna pels primers llocs en la categoria SSV de la Baja Portalegre, que compta amb 118 inscrits. “No ho tenim fàcil perquè els Ca-Am parteixen amb cert avantatge, especialment en els trams més ràpids. Tractarem de compensar-ho en les zones més sinuoses, on el Yamaha és superior. A més, hi haurà molta presència de pilots portuguesos, que coneixen molt bé el terreny”.

José Luis García va signar el seu millor resultat en la Baixa Portalegre de 2017 (18è), en la qual també va ser el setè millor Yamaha. En 2018, no obstant això, no va poder acabar la prova a conseqüència d’un trencament de motor en l’última especial quan lluitava per ficar-se en el top 15 de la categoria de buggys.

A més de la pròpia motivació per disputar la Baja Portalegre, els importants premis que lliurarà Yamaha als guanyadors de la SuperFinal també suposen un gran al·licient. El vencedor de la categoria OPEN serà recompensat amb una inscripció gratuïta per al Merzouga Ral·li 2020 i 7.000 euros en recanvis i accessoris de la marca nipona. El segon i tercer classificats també seran premiats amb 5.000 i 3.000 euros en recanvis, respectivament.

La Baja Portalegre començarà el divendres 25 d’octubre amb un pròleg de 5 quilòmetres, a la qual li seguirà a la tarda una primera secció cronometrada de 80 quilòmetres. L’endemà esperarà a José Luis García i Xevi Moreno l’etapa més dura, amb un únic tram de 350 quilòmetres.


Més informació a/Más información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució