José Luis García es proclama campió OPEN de la Yamaha YXZ1000R Cup a Guadalajara

El pilot català segella el seu bitllet per a participar en la gran final europea, que tindrà lloc el mes vinent d’octubre en la Baja Portalegre.

Edesio Caamaño aconsegueix en terres castellà-manxegues la seva primera victòria de la temporada en la categoria ESTOC, mentre que Juan López fa el propi en OPEN.

El YXZ1000R de Yamaha va tornar a ser protagonista del Ral·li TT de Guadalajara, cinquena prova puntuable per al Campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terreny, on José Luis García i Xevi Moreno es van coronar campions de la categoria OPEN. Malgrat no haver acabat la prova, la dupla catalana es va adjudicar matemàticament el títol i, amb això, el dret a participar en la gran final europea, a la Baja Portalegre, al costat dels campions de la resta de països.

L’acció va arrencar el divendres amb una etapa pròleg de 6 quilòmetres que va servir per a decidir l’ordre de sortida en la primera de les tres especials del dissabte. En total, els participants van haver d’afrontar 432 quilòmetres, amb tres durs trams de 102, 113 i 217 quilòmetres respectivament. José Luis García i Xevi Moreno van arrencar amb un cinquè lloc i un primer en les dues primeres especials, la qual cosa els va portar a ocupar la segona posició provisional de la categoria de Buggies Nacionals. No obstant això, en el tercer i decisiu tram van sofrir un contratemps que els va baixar de la carrera i, en conseqüència, de la lluita pel triomf.

La victòria en la categoria OPEN va ser finalment per a Juan López i José Antonio Álvarez, els qui van aconseguir mantenir un ritme molt regular al llarg de tot el ral·li i van acabar en la novena posició absoluta de Buggies Nacionals. Yago de Prado i Álvaro Moya, amb problemes en l’última especial, van ser capaces d’acabar i arribar al parc tancat com a segons classificats de la categoria OPEN, reservada per als Side-by-Side amb modificacions. Tots dos equips, ara empatats a 147 punts, es jugaran la segona posició de la classificació general en l’última prova del calendari.

Pel que fa a la categoria ESTOC, en la qual s’inscriuen els participants que corren amb YXZ1000R de sèrie, la gran novetat va ser la primera victòria de la temporada d’Edesio Caamaño i David Conde, després de ser segons en les dues últimes proves. Amb els 50 punts obtinguts en el Ral·li TT de Guadalajara es van assegurar també la segona plaça en la classificació general d’aquesta categoria.

Com en la resta de carreres, els primers classificats de la categoria ESTOC i OPEN van ser premiats amb una inscripció gratuïta per a la pròxima cita del campionat, el Ral·li TT Vila de Zuera, que tindrà lloc el 4 i 5 d’octubre. A més d’aquest premi, aquest any els vencedors finals de cada categoria també són recompensats amb una invitació per a participar en la Baixa Portalegre 500, en una final europea en la qual es mesuraran als millors YXZ1000R del continent.


Classificació Estoc
1.Pedro Delgado – Guifré Pujol, 250 puntos
2.Edesio Caamaño – David Conde, 200 pts.
3.Rafa Villanueva – Javier Prieto, 102 pts.
4.Víctor Grasa – Manuel Navarro, 84 pts.
5.Ramón Vidal – Iulian Agache, 64 pts.
6.Gustavo Sosa – Rogelio Peñate, 36 pts.

Classificació Open
1.José Luis García – Xevi Moreno, 100 punts
2.Jordi Serra – Iván Cano, 81 pts.
3.Juan López – José Antonio Álvarez, 25 pts.
4.Yago de Prado – Álvaro Moya, 21 pts.


Més informació a/Más información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució