José Luis García guanya en la seva primera participació en el Ral·li Osona

El pilot de L’Ametlla del Vallès sorprèn amb el Citroën DS3 N5 i s’adjudica la victòria en el tercer ral·li d’asfalt que disputa en la seva carrera.

El de PCR Sport, segon des del primer tram, va aprofitar l’abandó del líder en la SS8 per a donar la sorpresa.

“No m’esperava per a res aquest resultat, però vam fer bé el nostre treball i a vegades aquestes coses passen en els ral·lis”.

José Luis García va donar la campanada en la 51a edició del Ral·li Osona amb una victòria tan sorprenent com il·lusionant. El pilot català, habitual dels ral·lis tot terreny però amb escassa experiència sobre asfalt, es va imposar contra tot pronòstic per a aconseguir el seu primer triomf en l’especialitat. Era el tercer ral·li que disputava en aquest terreny.

El de L’Ametlla del Vallès arribava al Ral·li Osona amb la intenció de sumar quilòmetres i agafar més confiança amb el Citroën DS3 N5 amb el qual té previst disputar el Ral·li Vila de Llanes al setembre. Amb el que no comptava és que això li valdria per a estar en les primeres posicions. I és que José Luis García, acompanyat per Jordi Forcada com a copilot, es va col·locar al capdavant de la classificació provisional des del principi, només superat per Albert Orriols. “Després de comprovar que el ritme era bo, vam decidir mantenir-lo, sense prendre riscos. Sabíem que a Orriols no el podíem aconseguir, ni per cotxe ni per coneixement del terreny”.

Tot va canviar mancant dos especials per al final. En la segona passada en el tram Sant Julià-Espinelves, Albert Orriols es va veure obligat a abandonar per una fallada mecànica i José Luis García va passar a liderar la prova, amb 17 segons d’avantatge sobre el segon. No va perillar el triomf. El de PCR Sport va mantenir a ratlla als seus més immediats perseguidors i fins i tot es va permetre el luxe de fer el millor temps escratx en l’última cronometrada, en el circuit de karts.

“No m’esperava per a res aquest resultat, però vam fer bé el nostre treball i a vegades aquestes coses passen en els ral·lis. Hem estat constants i molt competitius, una cosa sorprenent, ja que aquest era el meu tercer ral·li d’asfalt i competia amb pilots que han corregut aquests trams desenes de vegades”. Una altra de les claus de l’èxit va ser l’extraordinari acompliment del seu copilot, Jordi Forcada: “Va estar impecable”.

La victòria suposa un gran estímul per a José Luis García i per a tot l’equip, que ha pogut comprovar que l’aposta pels N5 va ser encertada. “Al final el que hem fet simplement ha estat posar el cotxe on havia d’estar. Amb un N5 4x4 de 300cv has d’estar aquí i per circumstàncies de la carrera el resultat ha estat boníssim”. Encara amb tot, el pilot català sap que pot esprémer més al Citroën: “Encara pot córrer més, jo encara em trobo en fase d’adaptació i es necessiten més quilòmetres per a treure-li tot el seu potencial”.

El Ral·li Osona constava de dos bucles. El primer, al matí, recorria els trams la Tronavall i la Vola, i el segon, a la tarda, els trams la Collada del Vilar i Sant Julià-Espinelves. Cada bucle finalitzava amb una passada en el circuit d’Osona. El tram de la Vola, on precisament José Luis García va sofrir alguns imprevistos, es va anul·lar per problemes amb el cronometratge.

José Luis García disputarà el 28 i 29 de setembre el Ral·li Vila de Llanes i no descarta participar en una altra carrera d’asfalt abans d’acabar la temporada. A més, a la fi d’aquest mes de juliol, prendrà part en la Baixa Aragó, quarta prova puntuable del Campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terreny (CERTT): “Portem un ritme molt bo amb el Side-by-Side de Yamaha però hem tingut un parell de contratemps que ens fan anar darrere en la classificació. Esperem aconseguir un resultat positiu per a poder seguir en la disputa del campionat”. Actualment, José Luis García ocupa la novena posició de la categoria de Buggys.


Más información:
Mediagé Comunicación
Gerard Gil
+34 609 880 755
ggil@mediage.es
Pere Fernández
pfernandez@mediage.es


Més informació a/Más información en:


 

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució