A Silverstone l’objectiu eren les semifinals, Albert Llovera el va aconseguir

Una nova evolució d’accelerador, de mecànic passarà a ser electrònic, el nou propòsit del pilot d’Andorra la Vella a nivell tècnic.

 

Després de disputar el tercer meeting del Campionat del Món de Rallycros 2019, Albert Llovera va marxar del Circuit de Silverstone amb excel·lents sensacions. Va competir, per segona vegada aquesta temporada, en una semifinal i això li va permetre comprovar que les diferències es van reduint encara que, també és cert, que a mesura que es va acostant als cronos dels líders, rebaixar 1 dècima cada vegada és més complicat.

Després de superar les 4 mànigues qualificatives, Llovera es va plantejar sortir per totes en la primera de les semifinals disputades: La sortida va ser molt bona, vam superar a dos rivals i estàvem prop dels que dominaven la prova. Però van arribar els tocs inevitables i en aquest cas la sort no va estar del nostre costat. Un toc d’un rival per darrere en ple revolt, ens va treure de la traçada i l’opció de millorar posicions es va esfumar per complet.

Les diferències amb els rivals continuen baixant, però ha arribat el moment en què millorar els nostres cronos és cada vegada més complicat: Comprovant dades amb els nostres rivals, en aquest cas amb els pilots del Olbsberg MS Team que són els que dominen el certamen, ens superen en 3 dècimes en els punts més delicats del traçat, és evident que això va sumant després de cada volta i ens trobem al final amb diferències que estan sobre 1”. És evident que hi ha detalls de les seves mecàniques que els afavoreixen, el pes per exemple, però continuarem treballant per a millorar i acostar-nos als seus cronos.

Així doncs, el pilot d’Andorra la Vella, lluny de rendir-se, després d’aterrar a l’aeroport de Barcelona, es va desplaçar a les instal·lacions de Guidosimplex per a veure la possibilitat de millorar tècnicament el seu proto. Aquestes eren les seves paraules: Ens posem a treballar per a muntar una evolució de l’accelerador. Passarà de ser mecànic a electrònic, muntarem un potenciòmetre pilotat al pedal de l’accelerador o directament als comandaments, la FIA no ens deixa muntar-lo al motor directament, a pesar que els cotxes d’avui dia tots el porten. El nostre en ser un proto no té aquesta ajuda perquè tot sigui més suau i directe. Intentarem tenir operativa aquesta evolució en el meeting de Noruega, d’aquí a tres setmanes.

Com bé diu l’Albert, el Campionat del Món de Rallycross de la present temporada arribarà al seu equador els pròxims dies 14, 15 i 16 de Juny, amb la disputa del meeting de Noruega. Repetirà com a escenari el mític traçat de la localitat noruega de Hell.Servei de premsa.


Més informació a/Más información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució