Els YXZ1000R de sèrie exhibeixen fiabilitat i competitivitat en el Rally TT Mar de Olivos

Pedro Delgado i el seu copilot Guifré Pujol repeteixen victòria en la categoria ESTOC i són més líders després de les dues primeres proves de la YXZ1000R Cup.

José Luis Garcia i Xevi Moreno aconsegueixen el seu primer triomf de la temporada en la categoria OPEN, reservada pels Side-by-Side amb modificacions.

Fins a set pilots de la Yamaha YXZ1000R Cup van mesurar les seves forces el passat cap de setmana en el Ral·li TT Mar d’Oliveres, segona prova puntuable de la copa monomarca, que va tenir lloc en les localitats de Jódar i Peal del Becerro, a Jaén. En la categoria ESTOC, en la qual concorren els YXZ1000R de sèrie, Pedro Delgado i Guifré Pujol van repetir victòria -van ser vencedors també en la Baixa Almanzora- després d’una dura pugna amb Rafa Villanueva i Javier Prieto. José Luis García i Xevi Moreno es van alçar amb el triomf en la categoria OPEN.

La quarta edició del Ral·li TT Mar d’Oliveres prometia duresa i no va defraudar. Els seus 445 km cronometrats van posar al límit les mecàniques dels participants, i va anar en aquesta faceta on més van destacar els YXZ1000R del fabricant japonès, que va aconseguir col·locar a sis dels seus set Side-by-Side en el top15 de la categoria de Buggies Nacionals del Campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terreny. Esment especial als vehicles de sèrie, que de nou es van mostrar tremendament competitius i fiables, i van copar al llarg de tot el cap de setmana les primeres posicions d’aquesta categoria.

El plat fort de la carrera va tenir lloc el dissabte, amb tres passades sense parar en un tram de 97 km (293 km en total) amb sortida i arribada a Peal del Becerro. Al final de la primera especial, Rafa Villanueva es col·locava segon classificat de la categoria de Buggies i en la primera posició provisional de la copa monomarca amb més de vuit minuts i mig d’avantatge sobre Pedro Delgado.

No obstant això, la fortuna li va girar l’esquena en l’etapa del diumenge. Villanueva va sofrir una sortida de pista quan lluitava pel triomf i va estar prop de 30 minuts, aturat sense poder avançar. Pedro Delgado va aprofitar aquesta situació per a recuperar el temps perdut i alçar-se de nou amb la victòria en la categoria ESTOC, a més d’acabar segon classificat en la general de Buggies. Per part seva, Rafa Villanueva i el seu copilot Javier Prieto van aconseguir retenir la segona posició de la Copa, mentre que Edesio Caamaño i David Conde van finalitzar tercers.

En la categoria OPEN la victòria va ser per a José Luis García i Xevi Moreno. La dupla catalana va sofrir diversos problemes el dissabte que li van fer perdre prop d’una hora, però es va rescabalar el diumenge amb un gran segon sector selectiu en el qual va acabar tercer, a menys de tres minuts del cap. Aquest gran temps va permetre al de L’Ametlla del Vallés escalar posicions i aconseguir el triomf final. En aquesta mateixa categoria, reservada per als Side-*by-*Side amb modificacions, Yago de Prado i Álvaro Moya van ser segons, i Jordi Serra i Iván Cano, tercers.

Com és habitual, els vencedors de totes dues categories van rebre una inscripció gratuïta per al següent ral·li. En el cas de la categoria OPEN, José Luis García, que ja s’havia inscrit per a competir en la pròxima cita, va tenir un bonic gest amb Jordi Serra i Iván Cano en cedir a aquests la seva inscripció.

En la classificació general, Pedro Delgado i Guifré Pujol són més lideris en la categoria ESTOC, mentre que en OPEN, José Luis García i Xevi Moreno passen a liderar la taula. A més, en la categoria de Buggies Nacionals, Pedro Delgado i Guifré Pujol continuen també en primera posició absoluta empatats a punts amb Marc Duran i Pol Ros.

La Yamaha YXZ1000R Cup arribarà a l’equador de la temporada després de la disputa de la tercera prova del calendari, la Baixa TT Devesa d’Extremadura, que tindrà lloc del 7 al 9 de juny a Badajoz.

Classificació Stock
1.    Pedro Delgado – Guifré Pujol, 100 puntos
2.    Rafa Villanueva – Javier Prieto, 84 pts.
3.    Edesio Caamaño – David Conde, 36 pts.
4.    Gustavo Sosa – Rogelio Peñate, 36 pts.

Classificació Open
1.    José Luis García – Xevi Moreno, 50 puntos
2.    Jordi Serra – Iván Cano, 39 pts.
3.    Juan López – José Antonio Álvarez, 25 pts.
4.    Yago de Prado – Álvaro Moya, 21 pts.


Més informació a/Más información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució