Bona actuació de José Luis García en la Baja Portalegre 500

L’expert pilot de L’Ametlla del Vallés lluitava a Portugal pel top 15 de la categoria SSV, fins que un trencament de motor en l’última especial el va obligar a abandonar.

“Sortirem amb un motor atmosfèric en l’última prova del CERTT”.

El cap de setmana vinent disputarà, al costat del seu copilot Xevi Moreno, el Ral·li Ciutat de Granada, puntuable per al Campionat d’Espanya de Rallies de Terra als comandaments de Peugeot 208 N5 de RMC Motorsport.

29 d’octubre de 2018
José Luis García competia per segona vegada en la prestigiosa Baixa Portalegre 500 amb el Yamaha YXZ1000R. El pilot barceloní de 55 anys va protagonitzar un bon inici i va demostrar tenir nivell per acabar entre els 15 primers buggies, encara que en l’última especial es va veure obligat a abandonar per un trencament de motor.

La prova portuguesa constava de gairebé 500 quilòmetres cronometrats, repartits en un pròleg i dos especials. La carrera, puntuable per a la Copa del Món FIA de Ral·li Cross-Country, va reunir a més d’un centenar de participants en la categoria SSV. José Luis García va acudir amb el Yamaha YXZ1000R amb Xevi Moreno com a copilot i assistit per PCR Sport, amb l’objectiu d’acumular experiència internacional, de cara a futurs reptes esportius.

Després d’una curta Prova Pròleg (SS1) de 5 quilòmetres que va servir al pilot de L’Ametlla del Vallès de positiva presa de contacte en una competició de tant nivell, es va celebrar la SS2 de 105 quilòmetres on José Luis i Xevi van sentir molt bones sensacions. De fet, es van situar sense excessiva dificultat entre els 30 primers de la provisional, malgrat haver d’avançar amb pols a més d’una dotzena de rivals.

Encara restava l’especial més llarga, amb gairebé 350 quilòmetres a recórrer entre Crato i Portalegre. José Luis García i Xevi Moreno van començar molt bé, amb un ritme endiablat que els va permetre escalar moltes posicions, però a l’altura del quilòmetre 100 es van veure obligats a abandonar per una avaria. Concretament, el motiu va ser un trencament de motor que fins i tot va provocar un petit conat d’incendi. Aquest contratemps mecànic va trencar totes les seves il·lusions. “Va ser una veritable llàstima, perquè teníem ritme per aconseguir un bon resultat en una carrera de tant nivell i tant Xevi Moreno, el meu copilot, com l’equip PCR SPORT estaven realitzant un gran treball”, reconeixia el pilot.

Malgrat l’inesperat desenllaç, José Luis García va extreure conclusions molt positives de la seva participació en la prova lusitana: “A Portugal hi ha molt nivell i els pilots locals corren molt, ja que coneixen el terreny com el palmell de la seva mà. A pesar que era la nostra segona participació hem estat competitius i estem satisfets. Sincerament, ha valgut la pena, ja que aquest ral·li ens ha permès treure conclusions de cara al futur”.

“Ara, el més urgent és solucionar el problema de fiabilitat dels motors equipats amb kit Turbo de Yamaha GYTR per afrontar en òptimes condicions el Ral·li TT Vila de Zuera”, última prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terreny que se celebrarà els propers 17 i 18 de novembre prop de Saragossa.

“Mentrestant muntarem un motor atmosfèric per a l’última carrera del CERTT en la qual esperem lluitar pel podi”, desvetlla.

Amb anterioritat i dins del seu atrafegat esprint final de temporada, José Luis García disputarà el V Ral·li Ciutat de Granada (2 i 3 de novembre), puntuable per al Campionat d’Espanya de Ral·lis de Terra, on canviarà el seu buggy per un Peugeot 208 N5 de RMC Motorsport. “Vaig córrer algunes proves en 2015 i 2016 amb Ford i Peugeot R2, ara tenim l’oportunitat d’acumular quilòmetres de qualitat amb aquest magnífic vehicle per seguir progressant com a pilot”.

Serà un repte més a afegir a la seva atrafegada temporada que, al marge de la totalitat del CERTT, inclou diverses incursions en ral·lis d’asfalt, proves de karting i Autocross i fins i tot carreres sobre gel, en les quals es concentrarà a partir del mes de desembre quan arrenquin les G Seriïs d’Andorra. José Luis García està gaudint d’una segona joventut automobilística.


Més informació a/Más información en:


 

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució