Mikel Azcona - PCR Sport el tàndem perfecte del TCR Europe 2018

PCR Sport, l’equip de la Torre d’Oristà (Osona), va aconseguir portar a l’esglaó més alt del podi final de la primera edició de la TCR Europe, al seu pilot Mikel Azcona, després de superar amb gran regularitat (13 de les 14 carreres disputades) els 7 meeting del certamen, cridat a ser l’avantsala del Campionat del Món de Turismes.

Mikel Azcona. En el Circuit de Barcelona - Catalunya va protagonitzar una actuació conservadora sobretot en la segona carrera, no hi havia cap necessitat d’arriscar i el pilot navarrès ho va interpretar a la perfecció. Va assegurar el títol en els entrenaments oficials (3r) i en la primera carrera (5è), controlant a tot moment als seus rivals directes, per poder disputar la que tancava el campionat sense cap pressió.
Segons el Mikel: Tot ha sortit com havíem plantejat. En arribar a Barcelona teníem un avantatge considerable però ens faltaven 3 punts per assegurar matemàticament el títol. Ha estat una temporada espectacular de tot l’equip.

El jove pilot holandès de l’equip PCR Sport, Danny Kroes, no va tenir la sort del seu costat a Barcelona. Es va quedar en la fase inicial en ambdues carreres sense poder complir l’objectiu d’acabar l’any amb les millors sensacions.

En la Q1 dels entrenaments cronometrats (dia 19), Azcona va començar a confirmar el títol aconseguit al final. Va marcar el millor crono de la sèrie (1′ 53″802) sent, en aquesta màniga, l’únic en baixar de 1,54.
En els 10’ de la Q2, no va aconseguir repetir l’excel·lent volta de la màniga anterior. Va parar el crono en 1′ 54″167 i va ocupar la 3a posició de la combinada. D’aquesta manera el primer objectiu del cap de setmana, aconseguir una bona posició en la graella de sortida de la primera carrera, s’havia complert.

En la 1a carrera (dia 20), Mikel va superar l’escull que sempre suposa el final de recta de l’escenari de Barcelona quan arriben tots els pilots junts. Es va situar en 4a plaça, precisament el va superar Bronkivic. De tota manera la carrera començava amb les millors sensacions. A continuació va sortir el cotxe de seguretat (SC), un dels participants va quedar clavat en la línia de sortida. La prova es va reprendre sense grans canvis quan quedaven 15’ de competició.
Amb Tassi amb cert avantatge al capdavant de la prova, Azcona es va mantenir al marge dels desesperats atacs finals, dels pilots que lluitaven pel podi, acabant la prova en una meritòria 5a plaça.

La 2a carrera (dia 21), també va tenir com a protagonista al SC, va sortir a la pista després de la tercera volta i es va mantenir al capdavant dels competidors durant 10’. En l’incident que va provocar la sortida del SC, es van veure involucrats Tassi i Borkovic dos dels rivals a priori del pilot navarrès per al títol.
La prova es va completar sense incidències dignes d’esment i, per fi. Mikel Azcona i el seu equip van poder celebrar el títol de campió del TCR Europe.

El box de PCR Sport es va convertir en una gran festa a la qual van participar els que han estat al costat d’Azcona tota la temporada i els que es van acostar al circuit de Barcelona - Catalunya per viure en directe la recta final del certamen europeu.

Entre els quals estava més satisfet per l’assoliment aconseguit estava sens dubte Pep Codinach, màxim responsable de PCR Sport. Aquest era el seu comentari: Mikel, ha fet una gran temporada, ha acabat la majoria les carreres sempre lluitant al límit amb rivals de molta entitat. Sens dubte és un títol molt merescut. A més resumia d’aquesta manera la temporada: Vam Començar molt bé, va haver-hi un moment, a meitat de temporada, que semblava que el títol se’ns escapava però la reacció final ha estat extraordinària. Sens dubte, estic molt content, un títol europeu no es guanya cada temporada.Servei de premsa.


Resultats TCR Europa - Barcelona - Catalunya


Entrenaments oficials:
1. Attila Tassi (Honda Civic), 1’53”861, 2. Josh Files (Honda Civic) 1’53”902,  3. Mikel Azcona (Cupra), 1’54”167, 4. Dragan Borkovic (Hyundai i30), 1’54”186, 5. Norbert Michelisz (Hyundai i30) a 1’54”198...
23. Danny Kroes (Cupra TCR) a 1’55”475.

1a Carrera:
1. Attila Tassi (Honda Civic), 25’27”908, 2. Dragan Borkovic (Hyundai i30), 3”422, 3. Norbert Michelisz (Hyundai i30) a 3”899, 4. Ashley Sutton (VW Golf GTi) a 5”334, 5. Mikel Azcona (Cupra), a 6”093.

2a Carrera:
1. Mike Holder (Honda Civic), 25’17”363, 2. Daniel Nagy (Hyundai i30) a 0”408, 3. Ashley Sutton (VW Golf GTi) a 1”518, 4. Norbert Michelisz (Hyundai i30) a 1”869, 5. Peter Terting ((Hyundai i30) a 6”484 ...
8. Mikel Azcona (Cupra), 7”292,

TCR Europa - Pilotos: 1. Mikel Azcona, 181 puntos,  3. Jean-Karl Vernay, 159 p., 1. Dusan Borkovic, 154 p.

TCR Europa - Equipos: 1. Target Competition, 299 puntos, 2. Hell Energy Racing, 272 p., 3. PCR Sport, 213 p.


Més informació a/Más información en:

 

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució