Triomf i títols per Orriols-Pujolar en el 57 Ral·li 2000 Viratges

Albert Orriols - Lluis Pujolar (Skoda Fabia R5 - PCR Sport) no van donar cap opció als seus rivals. Van aconseguir el millor crono en totes les especials i van aconseguir un triomf en l’últim ral·li de la temporada sobre asfalt, a més es van proclamar campions de Catalunya de ral·lis i de la Copa de Catalunya de ral·lis d’asfalt.
El podi, situat en el Trullols Park de Manresa, el van compartir amb: Segu-Gil (Citroën DS3 R3T) i José M. Martinez-Luka Larrosa (BMW M3 E30).

En el recorregut 2017 de la prova del Biela Club Manresa poques novetats en general encara que, sí que les hi havia respecte a la passada edició. Aquest any, especials com Vilaredes (10,56 km) i Taurons (11,40 km) van tornar a disputar-se en les primeres seccions, mentre que Castellfollit (7,55 km) va tancar el segon bucle matinal i va formar part, al costat de Talamanca (8,74 km) i Rocafort (6,51 km), de la fase decisiva del ral·li.
En total un recorregut de 436,36 km, dels quals gairebé un centenar van ser de velocitat, repartits entre les 11 especials cronometrades (5 diferents).

La climatologia va ajudar al fet que els afeccionats s’acostaran fins a les especials cronometrades, sobretot mentre el sol va lluir amb força. En les especials disputades a partir de les 18,00 hores, amb el sol absent, la temperatura va baixar molts graus, en algunes zones es va acostar als 0º.
Amb aquestes condicions, les zones amb humitat, a Taurons per exemple, era un dels obstacles a tenir en compte per el equips participants.

Orriols-Pujolar.
L’equip de PCR Sport va arribar a Manresa amb l’objectiu de confirmar un títol que tenia a l’abast de la mà. Des del mateix inici va encapçalar la classificació provisional, en els primers compassos del ral·li les diferències no van ser molt grans, a mesura que va avançar la prova es van ser dissipant els dubtes i Orriols-Pujolar no van deixar a cap moment d’afegir segons d’avantatge respecte als seus rivals directes.

Pep Codinach (responsable de PCR Sport), que també va viure algun moment d’incertesa, estava molt satisfet per l’èxit aconseguit: El títol aconseguit per Albert (Orriols) crec que és molt merescut. Ha dominat l’asfalt de manera clara, guanyant totes les proves en les quals ha aconseguit arribar al parc tancat final. S’ha adaptat molt bé a una mecànica que no és fàcil de pilotar.
Avui el ral·li s’ha desenvolupat de manera tranquil·la fins a l’últim pas per l’assistència. En aquest cas hem hagut de resoldre un problema en el turbo del Skoda.

Per PCR Sport la temporada de ral·lis ha acabat, el cap de setmana vinent l’escenari canviarà de manera radical. L’activitat de l’equip de la Torre d’Oristà tindrà lloc en les instal·lacions del circuit de Motorland, seran els 500 km del traçat aragonès.


 Servei de premsa.Classificació del 57è Ral·li 2000 Viratges

Absoluta: 1.- Orriols-Pujolar (Skoda Fabia R5), 56’46”7, 2.- Segu-Gil (Citroën DS3 R3T) a 1’24”5, 3.- Martinez-Larrosa (BMW M3 E30) a 2’09”4, 4.-Josep A. Domènech-Manel Marchal (Citroën DS3 R3T) a 3’59”2, 5.-Dani MUntadas-Marta Ylla (Peugeot 206 XS) a 4’03”3.


Més informació a/Más información en:

     

 

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució