Sort dispar per a la nombrosa representació de PCR Sport en la Baixa 2017

PCR Sport va arribar a les instal·lacions de Dinópolis (Terol) amb cinc Yamaha YXZ en el tràiler, amb l’objectiu d’estar entre els millors en una competició sempre molt complicada, com és la Baja Aragón.

Després de dos dies d’intensa activitat, l’objectiu esmentat es va complir de manera parcial. Els debutants José Luis García-Marc Guasch van ser els més regulars durant les tres etapes, Santi Navarro-Pedro G. López també van complir amb les expectatives previstes malgrat diversos incidents en carrera mentre que, Miquel Prat-Sergi Brugué no van poder completar una excel·lent remuntada després de superar el més difícil i Marc Duran-Pol Ros i Gaël Queralt-Eduard Pujades tampoc van aconseguir creuar la línia d’arribada final, malgrat que van donar una excel·lent impressió mentre van estar en competició.

El traçat de l’edició 2017 de la Baija Aragón, en la 5a temporada que es disputava a Terol, va tenir les dificultats habituals de la zona: Pols, pedres soltes, encreuament de carreteres i rius... Sempre en quantitats considerables.
El recorregut total de 800 km, va estar dividit en tres etapes, En la primera d’aquestes etapes, es va disputar una super-especial de 9,300 km (divendres dia 21) per establir l’ordre de sortida de la prova.
En la segona etapa (dissabte dia 22) es van disputar dos especials, la primera de 216,920 km i la segona de 133,780 km. En la tercera i última jornada (diumenge dia 23) una única especial de 184,050 km, va tancar la Baja 2017.

La climatologia, com de costum, va posar la dificultat atípica a la competició. Els presents a Terol i les localitats properes van haver de suportar un calor angoixant (dissimulat de vegades per un fort vent) que va complicar el treball dels pilots i les seves mecàniques.

José Luis Garcia-Marc-Guasch (Yamaha YXZ 1000 R). Van formar un tàndem inèdit. José Luis García que en la seva trajectòria esportiva la terra brilla per la seva absència mentre que Marc Guasch, és un pilot guardonat i experimentat en aquests escenaris però sempre sobre dues rodes.
Després de superar els dubtes inicials, van anar guanyant confiança i això els va portar fins a la segona posició de la Copa Yamaha. Sens dubte una actuació molt meritòria.

Santi Navarro-Pedro G. López) (Yamaha YXZ 1000 R). Malgrat els problemes que van haver de solucionar sobre la marxa, una pedra rebotada els va deixar amb els frens tocats en la primera etapa i el trencament d’un suport d’un amortidor durant la segona etapa, van acabar com a líders de la categoria T3. O sigui que, en general, valoració positiva del seu pas per la Baja 2017.

Miquel Prat-Sergi Brugué (Yamaha YXZ 1000 R). Van tenir una actuació molt moguda sempre venint des de darrere amb la dificultat afegida que això suposa, haver d’avançar rivals més lents. El motor del seu Yamaha va aguantar fins a 15 km del final de la segona etapa. Possiblement la gran quantitat de pols que van haver de superar durant tota la jornada va passar factura de manera dràstica.

Gaël Queralt-Eduard Pujades (Yamaha YXZ 1000 R). Amb el final a tocar (100 km) una sortida de pista amb mitja bolcada inclosa, en una ubicació sense afeccionats, els va fer perdre molt temps veient-se en la disjuntiva d’haver de deixar la competició a la recta final de la cursa.

Marc Duran-Pol Ros (Yamaha YXZ 1000 R). Tampoc van tenir sort a la recta final de la Baja 2017. El trencament d’una bieleta de la direcció els va deixar KO quan havien completat la meitat de l’última especial..

Després d’acabar la Baja, comencen les vacances estivals en les quals, recuperar forces per superar la part definitiva de la temporada és l’objectiu prioritari.

Servei de premsa.


Més informació a/Más información en:

 

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució