Una de freda i una de calenta per als pilots de PCR Sport, a l’Eurocup Seat León

La sort es va repartir de manera desigual per als pilots de PCR Sport en el cinquè meeting de l’Eurocup Seat León 2016 que es va disputar el circuit de Red Bull (Spielberg - Àustria). Mentre Mikel Azcona saldava la seva participació amb dues segones posicions en les dues carreres disputades, Lourenço Beirao va estar una mica més endarrere, en un cap de setmana que va començar molt bé però als moments decisius no va tenir la sort de cara.

Entrenaments lliures. Les sensacions van ser excel·lents en les dues mànigues disputades. Tant Azcona com Beirao van estar entre els més ràpids deixant entreveure que la seva adaptació al traçat austríac era molt bona.

Els 30’ d’entrenaments oficials es van decidir per diferències mínimes. Azcona va ocupar la quarta plaça a 178 mil·lèsimes de la pole-position, amb un crono 1’37”666 marcat en la quarta volta de les 14 que va disputar. Així doncs en ambdues carreres li tocaria remuntar posicions un fet al que el pilot navarrès està acostumat.
A Beirao se li va començar a complicar el cap de setmana, el seu millor crono (1’37”971) el va situar en la quarta línia de la graella de sortida de la primera carrera, una posició incòmoda. En el costat positiu i pensant en la prova final del meeting, la visió era més optimista.

La primera carrera (15 voltes) La bona sortida del pilot navarrès el va portar a lluitar pel liderat a la tercera volta. Va aconseguir el seu objectiu de situar-se líder i es va llançar a la recerca del triomf sense que els seus rivals poguessin seguir el seu ritme.
Malgrat aconseguir el triomf, una vegada finalitzada la prova els comissaris esportius van considerar que en un avançament va cometre una infracció (track limit) i va ser sancionat amb 3”, una penalització que el va relegar a la segona plaça d’aquesta prova.
Per la seva banda Beirao, va aconseguir acabar aquesta primera carrera en la mateixa posició en la qual la va iniciar (7a) encara que era evident que el ritme de carrera no era el millor.

En la segona carrera (15 voltes), Una vegada superat el desengany que va suposar perdre un triomf a posteriori, Azona i el seu equip van preparar a consciència aquest segon repte que es presentava més complicat que l’anterior. El pilot de SAE i Verity Àudio va iniciar la remuntada en la mateixa sortida, a mitja carrera estava situat en la 3r lloc, posició que va mantenir fins al final.
En aquest cas, Azcona es va veure afavorit per la sanció imposada a Alexander Morgan i finalment va ocupar la 2a plaça en la classificació oficial d’aquesta segona carrera
En el cas de Beirao, la situació no va millorar, més aviat al contrari. Sortint des de la 4a posició es va veure embolicat en un toc múltiple en la tercera volta que el va situar en la 10a posició. Va seguir lluitant però, millorar posicions va resultar pràcticament impossible.

Després del meeting del circuit Red Bull, l’Eurocup Seat Leon està encapçalada per Niels Langeveld (171 punts), Stian Poulsen (163 punts) ara ocupa la segona plaça i Mikel Azcona (155 punts) segueix apropant-se als líders.

Sense gairebé temps de reposar forces, el cap de setmana vinent (dies 16 i 17) es disputarà el sisè meeting de l’Eurocup Seat León a Nurburgring - Alemanya.


Servei de premsa.


Classificacions Seat León Eurocup / RedBull

Entrenaments oficials:
1.-Alexander Morgan (GBR), 1’37”488,  2.-Faust Salom), a 0”024, 3.-Niels Langeveld (NLD), a 0”113, 4.- Mikel Azcona (ESP), 0”178, 5.-Mario Dablander (AUS), a 0”419.... 7.-Lourenço Beirao (POR), a 0”483.

Carrera1:
1.-Niels Langeveld (NLD) 24’48”467, 2.-Mikel Azcona (ESP), a 0”616, 3.-Alexander Morgan (GBR), a 0”800, 4.-Mario Dablander (AUS), a 4”838, 5.-Faust Salom (ESP), a 5”805.... 7.-Lourenço Beirao (POR), a 15”350.

Carrera2:
1.-Julien Briché (FRA) 24’41”851, 2.-Mikel Azcona (ESP), a 4”039, 3.-Alexander Morgan (GBR), a 5”492, 4.-Stian Poulsen (NOR), a 13”853,  5.-Lucas Orrock (GBR), a 15”233... 9.-Lourenço Beirao (POR), a 20”737.


Més informació a/Más información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució