PCR Sport amb plaça fixa en el podi de l’Eurocup Seat León de Mugello

Mikel Azcona i Lourenço Beirao, amb estratègies molt diferents, van pujar al podi de l’Eurocup Seat León en el seu debut en el circuit de Mugello en la Toscana italiana. Beirao va aconseguir la segona posició en la primera carrera, segon podi de la temporada per al pilot portuguès, mentre que Azcona, penalitzat en la carrera inicial, va aconseguir el triomf en la qual tancava el quart meeting de la temporada del certamen de la Seat León.

Entrenaments lliures El primer objectiu era adaptar-se a un escenari nou en el qual a més hi hauria molt tràfic. Els pilots habituals de la Copa Seat Leon italiana es van afegir a la llista d’inscrits de l’Eurocup, amb el que, per primera vegada aquesta temporada la graella de sortida estaria formada per 27 vehicles.
Azcona, en aquestes mànigues inicials, va estar prop dels més ràpids, concretament va marcar el tercer millor registre en ambdues sèries i va deixar ben clar que la seva adaptació a l’escenari italià havia estat immediata. Al final va comentar: És un circuit molt bonic, molt ràpid. A mi m’agrada molt, veurem on estem quan comenci a funcionar el cronòmetre.
Beirao, en canvi, no es va mostrar tan efectiu en aquests compassos inicials de meeting de Mugello. Un segon més lent que el seu company d’equip, el va relegar a la 12a posició.

Els 30’ d’entrenaments oficials es van celebrar amb una mentalitat ben diferent per als dos pilots de PCR Sport. Per al pilot navarrès no tenia massa importància estar entre els més ràpids dels entrenaments oficials, tenia pendent un drive through de Paul Ricard, que havia de complir en la primera carrera, i era millor pensar en una bona posició de sortida en la segona carrera.
Per Azcona, era un plantejament difícil però calia arriscar. La jugada va sortir rodona, va aconseguir la 10a posició en aquesta sèrie d’oficials i per tant ocuparia la pole-position en la segona carrera.
Beirao, va reaccionar en aquesta mànega d’oficials i va aconseguir un excel·lent crono (1’57”800) que el va situar en la segona posició de la classificació i en la primera línia de la graella de sortida de la carrera inicial.

La primera carrera (11 voltes) es va desenvolupar segons el guió previst a priori. En el desenvolupament de la primera volta, Azcona va recuperar fins a la 5a plaça però, després de complir amb la penalització esmentada, va quedar relegat a les últimes posicions del grup de participants.
Beirao, es va mostrar ferm en la defensa de la segona plaça, fins i tot en un final espectacular en el qual Poulsen es va llançar sense contemplacions cap al triomf, va poder mantenir la plaça que li permetia pujar al podi en el seu debut a Mugello.

En la segona carrera (11 voltes), També es va desenvolupar de la manera prevista. Així ho comentava Azcona abans de pujar al podi: En la sortida he comès un error i m’han superat dos rivals. Per sort he pogut recuperar el liderat i establir diferències respecte als rivals. A mitja cursa m’han dit que Poulsen venia molt de pressa. En les últimes voltes, en la lluita cos a cos amb el noruec, m’he divertit molt.
Beirao, en aquesta segona prova, no ha tingut la sort de cara. Sortint des de la meitat de la graella no ha pogut progressar i al final ha pres la decisió d’acabar sense prendre riscos.

Després dels quatre primers meeting del calendari de l’Eurocup Seat Leon, la classificació queda encapçalada per Stian Poulsen (151 punts) seguit per Niels Langeveld (137 punts) i Mikel Azcona (117 punts).

La recta final del certamen de la Seat León s’iniciarà a mitjans de setembre (dies 9, 10 i 11) en el circuit de Red Bull, en la localitat austríaca de Spielberg.

Servei de premsa.

 

 

Classificacions Seat León Eurocup / Mugello

Entrenaments oficials:
1.-Niels Langeveld (NLD), 1’57”623,  2.-Lourenço Beirao (POR), a 0”177, 3.-Stian Poulsen (NOR), a 0”253, 4.- Alexander Morgan (GBR), a 0”342, 5.-Jonhatan Giacon (ITA), a 0”463  ... 10.-Mikel Azcona (ESP), 0”762.
Carrera1:
1.-Stian Poulsen (NOR) 32’49”795, 2.-Lourenço Beirao (POR), a 1”659, 3.-Alexander Morgan (GBR), a 3”214, 4.-Niels Langeveld (NLD), a 3”969, 5.-Lucas Orrock (GBR), a 3”945, ... 15.-Mikel Azcona (ESP), a 12”964.  
Carrera2:
1.-Mikel Azcona (ESP), 30’06”372, 2.-Stian Poulsen (NOR), a 0”920, 3.-Lucas Orrock (GBR), a 3”233, 4.-Niels Langeveld (NLD), a 10”096,  5.-N Baldan (ITA), a 15”170 ... 10.-Lourenço Beirao (POR), a 17”758.


Més informació a/Más información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució