Santi Navarro-Enric Oller (Mitsubishi-PCR Sport) insuperables a la Baja Burgos.

Santi Navarro estrena el seu palmarès en el Campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terreny, amb un espectacular triomf en la Baja Burgos, quarta prova de l’edició 2015 de l’esmentat certamen.
Navarro-Oller, pilotant el Mitsubishi Pajero preparat per PCR Sport, van encapçalar la classificació final amb 2’56” d’avantatge respecte a Cristina Gutierrez-Gustavo Gutierrez (Mitsubishi Montero), mentre que la tercera posició la van ocupar Oscar Fuertes-Dani Cue (Herrator Evo) a 4’18” del vencedor.
Cal destacar la presència entre el Top10 de la prova burgalesa del també equip de PCR Sport format per Joan Font-Jose Salmeron (Mitsubishi L200), van ocupar la sisena plaça en la classificació final a 10’36” de Santi Navarro.
La creu del cap de setmana va ser per als debutants en aquesta especialitat, Albert-Llovera.Xavi Blanco (X5 Proto), que es van quedar a les portes de finalitzar la primera especial a causa d’una sortida de pista.

Després de dos anys d’absència, el tot terreny va tornar a Burgos gràcies a l’entusiasme dels membres del Club Automòbil Pineda. Van preparar un recorregut amb una super especial inicial de 7 km, que es va disputar dues vegades. El recorregut cronometrat posterior tenia un total de 450 km, repartits en tres especials.

Des dels compassos inicials, es va poder comprovar que Navarro-Oller sortien decidits a lluitar pel triomf. Van aconseguir el millor crono en la segona passada per la super especial i van prendre la sortida en la primera cronometrada en la tercera posició. Abans de completar el primer terç d’aquesta cronometrada havien superat als seus predecessors, Fuertes-Cue, i van passar a tenir com a referència a l’equip campió 2014 de l’especialitat, Ruben Gracia-Diego Vallejo (Mitsubishi Pajero), a priori el principal favorit al triomf.
Navarro-Oller van acabar aquest primer sector selectiu en la quarta posició a 4’43” de Gracia-Vallejo.

En el segon sector l’equip de PCR Sport va seguir pressionant als seus rivals encara que els líders van ampliar lleugerament el seu avantatge. Navarro-Oller van acabar la jornada del dissabte a la segona plaça de la classificació provisional a 11’08” dels líders que seguien sent Gracia-Vallejo, després de ser penalitzats amb 8’.

En l’especial definitiva de la carrera Navarro-Oller van sortir a per totes, van aconseguir el millor crono en aquest parcial i el triomf a la Baja Burgos després que la mecànica dels seus rivals directes digués prou.

La propera cita del Campionat d’Espanya de Ral·lis de Tot Terreny es disputarà a Guadalajara dins de tres setmanes, concretament els dies 25, 26 i 27 de setembre.
La sort va donar l’esquena a Nani Roma i Miquel Prat a Cervera.

Nani Roma-Àlex Haro (Mini Cooper), quan era capdavanter destacat del ral·li, i Miquel Prat-Daniel Montaner (Colt Proto) no van poder completar el 16è Ral·li de Cervera, prova vàlida per als campionats d’Espanya de Ral·lis sobre terra i de Catalunya de Ral·lis.


Servei de premsa.

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució