Mikel Azcona debuta guanyant en la Seat León Eurocup 2015.

Mikel Azcona (Seat León Racer Mk3, preparat per PCR Sport) va saldar la seva primera cita de la Seat Leon Eurocup amb un triomf en la primera carrera i una meritòria quarta posició a la segona. En ambdues proves, disputades en el circuit Paul Ricard (França), el jove pilot navarrès va deixar pot lluitar de tu a tu amb els pilots que formen part de la graella del certamen 2015 de la León, a pesar debutar al volant del vehicle esmentat .

El cap de setmana en Paul Ricard va començar amb sol i temperatures primaverals (superiors als 20º) i es va complicar en les dues jornades següents en les quals la pluja va aparèixer amb certa assiduïtat i en ocasions de manera va caure amb intensitat. Durant els dies decisius del meeting, els termòmetres no van superar els 18º. Amb tot, sobre tot el diumenge, la pluja va respectar a tots els presents a les instal·lacions del circuit proper a Toulon.

Abans dels entrenaments lliures (30 + 30), Mikel ens comentava que el circuit francès li agradava, aquestes eren les seves paraules: Vaig córrer per primera vegada en Paul Ricard l’any passat en el campionat europeu de la Clio, em va agradar fins i tot vaig batre el record de la pista. Per a mí la part més complicada són les corbes que porten a la recta de meta, corbes molt llargues en les quals costa ficar el cotxe. En fi veurem que passa amb el León.

Doncs amb el Seat León el debut ha estat espectacular, al final de la segona sessió s’ha situat a 128 mil·lèsimes del més ràpid, Pol Rosell, el campió de l’edició 2014 del certamen.
Ha estat una jornada molt positiva per a nosaltres, al matí hem posat pneumàtics usats, era important treballar en el setting d’un cotxe que no coneixia. Després, amb rodes noves, hem vist que el seu comportament era molt bo. Aquest era el comentari de Mikel al final de la seva primera jornada de competició al volant del Seat León.

En la màniga d’entrenaments oficials (30’), Mikel, amb pneumàtics d’aigua, es va mostrar molt efectiu. Va superar en gairebé mig segon al seu rival directe, el pilot francès Julien Briché, i va aconseguir la primera pole-position de la temporada de la Seat Leon Eurocup 2015 precisament el cap de setmana del seu debut en l’esmentada competició. En finalitzar la màniga Mikel ens comentava: Tot ha sortit com l’havíem previst. Molt satisfet amb aquesta pole i ara anem a intentar treure-li el màxim rendiment sobretot en la primera carrera.

En la primera carrera (11 v.), El pilot navarrès no va donar cap opció als seus rivals. De sortida es va situar al capdavant del grup de pilots, posició que va mantenir durant les 11 voltes de competició. El seu ritme li va permetre posar diferències còmodes entre els seus rivals directes en la primera part de la carrera, mentre que en la part final va saber administrar-la sense tenir problemes a cap moment. En la seva opinió: Ha estat una carrera perfecta, en la sortida hem pogut mantenir la primera plaça i a partir d’aquest instant ens hem escapat i a cap moment hem donat opció als rivals. De cara a la carrera de demà? És de suposar que sortint vuitè tot serà més complicat però l’objectiu és guanyar.

La segona carrera (11 v.) va ser en general més dura, va aparèixer fins i tot el cotxe de seguretat. Azcona es va prendre les coses amb calma, es va situar en els compassos inicials en al quarta plaça i aquí va aguantar sent espectador privilegiat de la forta que mantenien davant seu Brinché i Rosell. Segons Pep Codinach la quarta posició: És un excel·lent resultat. Després de guanyar la primera carrera no valia la pena ficar-se en una lluita amb els pilots que el precedien per guanyar uns punts, pocs, de més. Temps hi haurà al final de temporada per fer aquestes coses si hi ha alguna cosa important en joc.

D’aquí a 15 dies (8, 9, 10 de maig),es disputarà la segona cita del calendari de la Seat León Eurocup 2015. L’escenari serà el circuit d’Estoril (Portugal) una pista nova a l’esmentat calendari. Per aquest moriu es donarà l’opció als equips de poder fer una jornada de test prèvia a la disputa del meeting.

Servei de premsa.

Classificacions Seat León EUROCUP - Paul Ricard.

Entrenaments oficials.
1.-Mikel Azcona, 2’34”255, 2.-Julien Briché, a 0”438, 3.-Jordi Oriola, a 0”668, 4.-Fran Rueda, a 0”713, 5.-,Pol Rosell 0’794,
1ªCarrera.
1.-Mikel Azcona, 27’56”537, 2.-Stian Paulsen, a 1”446, 3.-Pol Rosell, a 5”087, 4.-Fran Rueda, a 5”271, 5.-Alexander Morgan, a 10”059.
2ªCarrera.
1.-Fran Rueda, 35’26”817, 2.- Julien Briché, 2”315, 3.-Pol Rosell, a 3”083, 4,-Mikel Azcona, a 3”417, 5.-Jordi Oriola a 3”500.

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució