Tercer triomf consecutiu de PCR Sport en les GSeries BPA.

Nil Solans pren el relleu de Xevi Pons en el palmarès del campionat.

 

Nil Solans, al volant del Colt Proto de PCR Sport, es va proclamar campió de la 10ª edició de les GSeries BPA, campionat que es disputa de manera habitual en les instal·lacions del Circuit Andorra durant la temporada hivernal. Així doncs, segueix la ratxa victoriosa de PCR Sport en el traçat andorrà del Port de Envalira, en les passades edicions (2013 i 2014) va ser Xevi Pons el vencedor al volant d’un vehicle de l’equip de la Torre de Oristá i, en aquesta ocasió, Nil Solans ha estat líder de principi a fi de l’esmentat certamen.

En aquesta última cita (G5) de l’edició 2015 de les GSeriesBPA, les condicions climatològiques van ser molt adverses per a tots els presents en les instal·lacions del circuit esmentat. Les temperatures en cap moment van ser positives, el torb va fer que la sensació de fred fos major i la nevada en menor o major intensitat no va deixar de caure durant tota la tarda-nit. Alguns pilots es van queixar de la falta de visibilitat (més aviat de contrast) en el traçat, precisament aquest va ser el motiu que va causar alguns dels incidents que es van produir durant les diferents mànigues disputades.

Amb aquestes condicions Nil Solans i el seu equip, PCR Sport, eren conscients que no podien fallar per poder mantenir la minsa diferència de 6 punts al seu favor per poder aconseguir el triomf en el campionat andorrà. Sense cap dubte, mantenir la concentració en les sèries era el factor que podia decantar el triomf al seu favor.

I així va ser. En les dues sèries va predominar la igualtat entre Solans i Ezpeleta, no obstant el de PCR Sport es va mostrar més regular i el va superar en les dues mànigues, en la primera per 7 dècimes, i es va assegurar el triomf en el campionat.

Les finals solament van servir per decidir el triomf en la G5 i en aquest cas va ser Carlos Ezpeleta el que va estar més encertat. Va vèncer en la Final B, mentre que Nil Solans no va poder finalitzar la final A i Marc Gutierrez, favorit després de guanyar les dues sèries, va tenir problemes de visibilitat i va ser l’últim a creuar la línia de meta.
A destacar que el triomf en aquesta Final A, el va aconseguir Jan Solans, germà de Nil, que amb 17 anys i participant en dos meeting d’aquestes GSeries, es va mostrar com un pilot molt efectiu sobre gel.

Una vegada assegurat el triomf, Pep Codinach deixava clara la seva satisfacció pel títol i sobretot per la manera com s’havia aconseguit: Per tercer any consecutiu comencem guanyant i això sempre és positiu per a un equip com el nostre. Nil s’ha mostrat molt segur i quan semblava que les coses es complicaven (G4) va saber reaccionar de manera espectacular. Malgrat tot hem hagut de lluitar fins a l’última prova i solament vam poder relaxar-nos abans de l’última final. Una vegada més, la primera de la temporada ja l’hem aconseguit. Quant als moments difícils de principi del campionat, amb el canvi de rodes...: En aquells moments semblava que, sobretot els Mini, no eren competitius amb les noves rodes. Amb el pas de les proves hem mantingut una línia ascendent en aquest aspecte i a la recta final Gerard de la Casa ha marcat excel·lents cronos que lamentablement no ha pogut confirmar amb un bon resultat.

Les GSeries BPA 2015 són història veurem que ens ofereix la nova edició d’aquest campionat.

Servei de premsa.

 

Classificacions G5 - GSeries BPA 2015

Final.
1.-Carlos Ezpeleta (Ford Fiesta), 39 punts, 2.-Marc Gutierrez (Peugeot Evo II), 36 p., 3.-Nil Solans (Colt Proto), 32 p, 4.-Àlex Arroyo (Citroën C4) 32 p., 5.-Jan Solans (Peugeot Evo), 30 p.
8.- Raul Romero (Citroën C4), 21 p. , 9.-Ferran Monje (Peugeot Evo), 21 p.,. 11.-Antonio Hidalgo (Citroën C4) 20 p., ... 12.-Gerard de la Casa (Mini Cooper), 15 p., 13.-Aldo de Alberto (Mini Cooper), 14 p.

Campionat.
1.-Nil Solans, 168 punts, 2.-Carlos Ezpeleta, 163 p., 3.-Marc Gutierrez, 117 p.


Més informació a/Más información en:

     

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució