El títol dels GSeries BPA 2015 una mica més a prop de Nil Solans (Colt PCR Sport).

El líder del campionat va repetir triomf parcial en la G4.

Nil Solans, al volant del Colt Proto de PCR Sport, va posar el millor de si mateix per aconseguir la victòria en la penúltima cita de les GSeries BPA 2015 (G4). Amb aquest triomf segueix al capdavant de la classificació provisional del campionat andorrà de pilotatge sobre gel que, sota el format actual, compleix la seva desena edició.
Les condicions climatològiques van ser, en aquesta ocasió, favorables i la pista del Circuit d’Andorra presentava un perfecte estat abans de disputar les diferents mànegues. cal esmentar, que aquest cap de setmana la humitat en el Port de Envalira era més alta i en conseqüència el gel no era tan compacte com en els anteriors meeting.

Amb aquestes perspectives el gran objectiu de l’equip PCR Sport era recuperar els punts perduts en la G3 i reforçar el lideratge de cara a la cita final del campionat. D’altra banda, les condicions de la pista semblaven propícies perquè Gerard de la Casa pogués aprofitar millor les prestacions del Mini Cooper. L’objectiu dels restants components de l’equip era millorar els seus cronos i per als debutants comprovar les seves habilitats en aquest escenari tan peculiar.

Les millors previsions es van complir en la primera sèrie per Solans. Va aconseguir la primera posició després d’acumular els temps de les cinc voltes disputades, a més de fer la millor volta en menys de 49” (48”719) i assegurar-se la pole-position en la Final A. No va tenir tanta sort Gerard de la Casa que, no va poder acabar una sèrie en la qual havia completat les tres primeres voltes en poc més de 50” cadascuna, és a dir la progressió respecte a anteriors proves era evident. A destacar les prestacions de Jose M. Roger (pare) en el seu debut sobre gel.
En la segona sèrie, Solans va haver de conformar-se amb la segona plaça, encara que per davant del seu rival directe per al campionat (Carlos Ezpeleta). Els problemes mecànics es van repetir per a Gerard de la Casa. Abans d’abandonar la sèrie va tenir temps de marcar el seu millor crono al volant del Mini Cooper (49”468).

Les finals van mantenir les posicions establertes en les Sèries. Solans va poder aguantar l’atac d’Ezpeleta en la sortida de la final A, aquest era el moment decisiu de la recta final d’aquesta G4. Els pilots de PCR Sport, Carles Llinás i Jose M. Roger (pare) van entrar en el Top 5 de la classificació final.

Una setmana més, PCR Sport deixa les instal·lacions del Circuit d’Andorra com a líder provisional de les GSeries 2015, segons Pep Codinach: L’actuació de Solans avui ha estat impecable, molt ràpid i regular. En la part menys positiva del dia cal esmentar l’abandó de Gerard de la Casa precisament en un dia en què tenia el podi al seu abast. Per la seva banda Nil Solans va estar convençut de les seves possibilitats des del primer moment, després de completar una excel·lent màniga inicial comentava al seu equip: Tinc les coses clares, no toqueu res del cotxe, va perfecte. Gerard de la Casa es lamentava que: Les carreres de vegades són així d’injustes. Quan estàs marcant els millors cronos el cotxe es trenca. Mentre que l’opinió de l’altre pilot andorrà de l’equip, Pere Torres, era ben diferent: He vingut aquí a divertir-me i ho he aconseguit. En cap moment he forçat la situació, en aquesta ocasió la classificació era el de menys.

Les GSeries BPA 2015 (G5) proclamaran al seu vencedor dissabte que ve (dia 21).


Servei de premsa.

 

 

Classificacions G4 - GSeries BPA 2015

Sèries.
1.-Nil Solans (Colt Proto), 23 puntos, 2.-David Arroyo (Citroën C4), 23 p., 3.-Carlos Ezpeleta (Ford Fiesta), 20 p., 4.-Jose M. Roger - Chalmeta (Citroën C4), 16 p., 5.-Carles Llinás (Colt Proto) 15 p.  
Final.
1.-Nil Solans (Colt Proto), 43 puntos, 2.-David Arroyo (Citroën C4), 43 p., 3.-Carlos Ezpeleta (Ford Fiesta), 38 p., 4.-Carles Llinás (Colt Proto) 33 p., 5.-Jose M. Roger - Chalmeta (Citroën C4), 32 p.
7.- Jose M. Roger - Ezpeleta (Citroën C4), 21 p. , 8.-Pere Torres (Citroën C2), 21 p., 9.-Sebastian Palacios (Peugeot Evo II) 20 p., ... 14.-Gerard de la Casa (Mini Cooper), 3 p.


Més informació a/Más información en:

     

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució