Nil Solans (Colt PCR Sport) segueix líder provisional de les GSeries BPA 2015.

En la G3, Nil torna al segon lloc del podi del traçat andorrà.

Nil Solans (Colt Proto - PCR Sport) supera l’equador de les GSeries BPA 2015 en la primera posició de la classificació provisional, tot i que en aquesta tercera cita del campionat ha perdut la meitat (6 punts) de l’avantatge que havia acumulat en la part inicial d’aquest campionat de pilotatge sobre gel que, any rere any, es disputa en les instal·lacions del Grandvalira Circuit.
En aquesta ocasió, la climatologia en la pista situada en el Port de Envalira va ser dura però no tant com s’havia anunciat. Va lluir el sol, encara que els termòmetres van marcar en tot moment temperatures negatives. Cal comentar que en aquesta tercera cita del calendari de les GSeries BPA 2015 els participants van competir en sentit contrari a l’habitual.

Per a l’equip PCR Sport, les proves es van iniciar amb la mateixa dificultat que les anteriors. Les perspectives pels Mini de Pedro-Font-Xevi Pons i Gerard de la Casa-Sebastian Palacios no eren les millors, mentre que per al líder provisional del campionat, Nil Solans, era evident que no ho tindria fàcil per mantenir les diferències respecte als seus rivals directes, sobretot el Ford Fiesta de Carlos Ezpeleta.

En la primera sèrie, Solans va aconseguir el seu objectiu i es va situar en la segona posició a 7 dècimes d’Ezpeleta. Quant als Mini, els presagis menys optimistes es van confirmar. De la Casa i Xevi Pons es van situar en la setena i vuitena posició respectivament lluny dels primers.
La segona sèrie, va resultar decisiva per als interessos de Solans. Concretament en el segona volta va cedir més de 1”, en passar per la neu en la corba sud de la pista. Això el va fer caure fins a la sisena posició perdent uns punts molt importants pensant en la classificació del campionat. Gerard de la Casa va confirmar el seu millor resultat en la present temporada en situar-se a la quarta plaça d’aquesta sèrie.

Les finals no van oferir sorpreses, Ezpeleta i Solans van dominar la A i la B respectivament i es van mantenir les diferències establertes en les sèries a la classificació final.

Pep Codinach es mostrava conforme amb el desenvolupament de la jornada, no obstant lamentava: La sisena plaça de Nil en la sèrie 2 no estava en el guió. Ha estat una llàstima però les carreres són així. Haurem de seguir lluitant els dos dies que resten per acabar. Quant als pilots de l’equip el que estava més satisfet era sens dubte Carlos Llinás: No hi ha comparació entre pilotar el pesat Evo X al proto. És molt més divertit. Gerard de la Casa va protagonitzar una excel·lent segona sèrie però en la final: No he tingut opció de lluitar per les primeres posicions. Durant la primera volta m’han donat un toc i m’he quedat en la neu. He pogut sortir i encara recuperar alguna posició.

Per la seva banda el pilot colombià Sebastian Palacios va debutar en el gel andorrà i va fer uns cronos molt interessants. Pitjor sort van tenir Pedro Font i Xevi Pons, el mallorquí no va estar al 100% físicament, mentre que Xevi ho va intentar tot però no va tenir la recompensa desitjada.

El penúltim meeting de les GSeries BPA 2015 (G4) es disputarà dissabte que ve, 14 de febrer.

Servei de premsa.


Classificacions G3 - GSeries BPA 2015

Sèries.
1.-Carlos Ezpeleta (Ford Fiesta), 24 punts, 2.-David Arroyo (Citroën C4), 20 p., 3.-Marc Gutierrez (Peugeot Evo II), 20 p., 4.-Nil Solans (Colt Proto), 18 p, 5.-Ferran Monje JR (Peugeot Evo), 16 p.,
Final.
1.-Carlos Ezpeleta (Ford Fiesta), 44 punts, 2.-Nil Solans (Colt Proto), 38 p, 3.-Marc Gutierrez (Peugeot Evo II), 38 p., 4.-Ferran Monje JR (Peugeot Evo), 34 p., 5.-Gerard de la Casa (Mini Cooper) 27 p. ...
7.-Xevi Pons (Mini Cooper) 29 p., ... 10.- Carles Llinás (Colt Proto) 15 p., 11.-Sebastian Palcios (Mini Cooper) 16 p.,14.-Pedro Font (Mini Cooper) 4 p.,


Més informació a/Más información en:

     

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució