Nil Solans (Colt PCR Sport) amplia l’avantatge al capdavant de les GSeries BPA 2015.

Nil, segon en la G2, va repetir en el podi del Granvalira Circuit.


Nil Solans (Colt Proto - PCR Sport) va protagonitzar una jornada en progressió ascendent en el segon meeting d’unes GSERIES BPA 2015 que estan sent molt competitives. Solans va ser l’únic dels pilots participants que va repetir podi. Amb tot un inici amb dubtes, li va costar adaptar-se a l’estat de la pista, va fer que se li escapés l’opció d’apropar-se al vencedor de la G2, Marc Gutierrez. Per la seva banda Xevi Pons va aconseguir un meritòria sisena plaça malgrat lluitar en condicions adverses, el Mini Cooper amb els nous pneumàtics i pista gelada no són la millor combinació.

La jornada es va desenvolupar amb un sol esplèndid encara que, en aquesta ocasió, les temperatures van estar d’acord amb l’època de l’any en què estem. Durant tota la jornada els termòmetres no van superar els 0º i en conseqüència la pista es va mantenir en immillorable condicions per a la disputa de les diferents mànigues. També és cert que, com comentava Pep Codinach: Pels Minis, si hi ha molt gel en la pista els problemes augmenten per a nosaltres.

Com queda dit la jornada es va iniciar amb temperatures que fregaven els -7º, la pista molt gelada i amb neu als costats que penalitzava als pilots que se sortien de la traçada. En al primera sèrie, Solans i Xevi Pons, es van situar en la quarta i cinquena posició respectivament. Solans era conscient que no  havia estat encertat i que podia millorar. Per Xevi era més complicat pels motius esmentats.
En la segona sèrie, Solans va estar més encertat i es va situar en la tercera posició. Sumant la puntuació de les dues sèries Nil va quedar situat en una excel·lent segona plaça que li donava opcions clares al podi final.

En les finals es van complir les previsions. En la final A, el pilot de PCR Sport es va classificar per darrere de l’inassolible Marc Gutierrez, va confirmar la seva segona plaça en la G2 i el seu liderat provisional en les GSeries BPA 2015.

El guió anunciat per Pep Codinach just en iniciar la segona jornada de la present edició de les GSeries BPA es va complir: Els nostres Mini i en general els cotxes més pesats amb la pista tan gelada i les nous pneumàtics del campionat tenen poques opcions de superar als protos. Hem intentat trobar solucions però a curt termini estic convençut que no existeixen. Hem de rendir-nos a l’evidència que en les condicions de la present temporada són cotxes que no s’adapten a la pista. Per la seva banda Xevi Pons, que va posar tota la seva experiència en la pista, tampoc era optimista: La sensació d’impotència és molt gran, no hi ha opció de lluitar, la mecànica marca les diferències. Gerard de la Casa l’hi prenia amb certa ironia: Ja és mala sort que en passada temporades que competíem amb un proto el cotxe que dominava era el Mini, aquest any que ens decidim fer el canvi ... sens dubte mala sort.

El proper meeting de les GSeries BPA 2015 (G3) es disputarà el dissabte 31 de gener.Servei de premsa.


Classificacions G2 - GSeries BPA 2015

Sèries.
1.-Marc Gutierrez (Peugeot Evo II), 23 puntos, 2.-Nil Solans (Colt Proto), 19 p, 3.-Ferran Monje JR (Peugeot Evo), 16 p., 4.-Aleix Espargaró (Peugeot Red Car) 15 p., 5.-Carlos Ezpeleta (Ford Fiesta), 13 p.

Final.
1.-Marc Gutierrez (Peugeot Evo II), 43 puntos, 2.-Nil Solans (Colt Proto), 37 p, 3.-Ferran Monje JR (Peugeot Evo), 36 p., 4.-Carlos Ezpeleta (Ford Fiesta), 31 p., 5.-Aleix Espargaró (Peugeot Red Car) 31 p. ...
6.-Xevi Pons (Mini Cooper) 29 p., ... 10.- Pedro Font (Mini Cooper) 15 p., 11.-Joel Font (Mini Cooper) 14 p.,12.-Raul Romero (Citroën C4 Evo III) 14 p., ... 16.-Eloi Serrano (Citroën C4 Evo III) 10 p., 18.-Jordi Gilberga (Colt Proto) 5 p., 19.-Gerard de la Casa (Mini Cooper) 5 p.  


Més informació a/Más información en:

     

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució