Mikel Azcona subcampió de la Clio Eurocup 2014.

Mikel Azcona i el seu equip, PCR Sport, van tancar amb èxit la seva participació en el Clio Eurocup 2014. Amb la segona plaça en la primera de les carreres disputades en el circuit de Xerès i el triomf en l’última de la temporada d’aquest certamen, el jove pilot navarrès se situava a la segona plaça final de la Clio Eurocup, solament superat per un pilot de l’experiència d’Oscar Nogués que va confirmar a l’escenari andalús el seu segon títol (2012-2014) del trofeu monomarca organitzat per Renault.
La nota exòtica de l’últim meeting de la Clio Eurocup 2014 la va posar la presència de vuit pilots xinesos que van disputar les seves primeres proves al volant del R/Clio en un escenari desconegut per a ells. Malgrat la seva falta d’experiència els organitzadors els van trobar un lloc a la graella de sortida.

La sortida del safety car decisiva en la primera carrera.
L’única tanda d’entrenaments lliures disputada, li va servir a Mikel per recuperar sensacions viscudes quinze dies abans. Llavors va demostrar, en la cita de la Clio Cup, que el seu ritme de carrera era competitiu i podia aspirar a lluitar per un lloc d’honor en les carreres de l’Eurocup Clio.

La jornada del dissabte (dia 18) es va iniciar per PCR Sport amb la disputa dels cronometrats 1. Mikel va estar entre els que van baixar de 2’02. Al final dels 20’ es va situar a la tercera plaça de la graella de sortida amb un temps de 2’01”668 a gairebé mig segon (0”434) de la pole-position aconseguida per Oscar Nogués.
En la primera carrera (25’+ 1 volta) es va iniciar amb una gran sortida del pilot navarrès que es va situar al capdavant del grup de participants. La diferència respecte als rivals directes anava creixent de manera lleugera però constant a cada volta, semblava que el segon triomf de la temporada en aquest certamen no es podia escapar. Però mancant 8’ per al final, una sortida de pista d’un participant va ser el detonant per a la sortida a pista del cotxe de seguretat, amb la conseqüència afegida que Mikel perdia tot el seu avantatge respecte als rivals que el seguien, encapçalats per Nogués. L’experiència del campió català va resultar decisiva quan el safety car va abandonar la pista.

Pole i triomf de Azcona en la segona jornada.
Malgrat les adversitats de la jornada anterior, Mikel Azcona va iniciar molt motivat la segona part del meeting final de la Clio Eurocup, amb la disputa dels entrenaments cronometrats 2. En aquesta ocasió no es va deixar sorprendre i amb un temps de 2’01”569 va ser el més ràpid de tots els participants.
La segona carrera (25’+1 volta) no va tenir ensurts atípics i el pilot que llueix els colors de Desguaces  la Torre en el seu Clio, va liderar la prova de principi a fi.

Alegria en el box de PCR Sport per l’èxit aconseguit encara que en general l’opinió era unànime al lamentar que. El subcampió d’un certamen de la importància de la Clio Eurocup no tingui cap tipus de reconeixement per part de l’organització (Renault). A més Pep Codinach, responsable de PCR Sport, destacava que; Mikel és un futur guanyador d’aquest campionat i d’altres reptes que pugui afrontar amb el pressupost adequat. Hem demostrat que el nostre ritme en carrera és el millor. A més d’anar ràpid, Mikel, sap cuidar la mecànica i explicar amb detall les reaccions del cotxe per poder millorar-lo.

La propera cita per a Mikel Azcona i l’equip PCR Sport serà l’últim meeting de la Clio Cup que es correrà en el Circuit del Jarama els dies 8 i 9 de novembre.

Servei de premsa.

Classificacions CLIO EUROCUP - Xerès.

Entrenaments Cronometrats 1: 1.-Oscar Nogués, 2’01”234., 2.-Eric Tremoulet, a 0”270, 3.-Mikel Azcona, 0”434, 4.-Alex Morgan, a 0”731, 5.-Massimiliano Pedala, a 0”794,
1ªCarrera: 1.-Oscar Nogués, 25’+1., 2.-Mikel Azcona, a 1”844, 3.-Eric Tremoulet, 2”586, 4.-Alex Morgan, a 4”240, 5.-Massimiliano Pedala, a 5”243.

Entrenaments Cronometrats 2: 1.-Mikel Azcona, 2’01”569, 2.-Oscar Nogués, a 0”143, 3.-Eric Tremoulet, a 0”233, 4.-Massimiliano Pedala, a 0”473, 5.-Facundo della Motta, a 0”566.
2ªCarrera: 1.-Mikel Azcona, 25’ +1v., 2.-Oscar Nogués, a 1”163, 3.-Eric Tremoulet, a 3”442, 4.-Massimiliano Pedala, a 4”196, 5.-Alex Morgan, a 6”851.

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució